Vakantiehuis bij Kruger Park Zuidelijk Afrika

Zuidelijk Afrika

Swaziland

De grensposten Mananga of Jeppes Reef zijn een klein uur van ons vakantiehuis Mhofu vandaan. Neem je tijd, het is een leuke ervaring met veel stempels in je paspoort! In het koninkrijk Swaziland is het noorden bergachtig bezaaid met de traditionele Swazihuizen. Het wordt geheel ingesloten door Zuid-Afrika.

 • Ontdek Swaziland in een dagtour! Vraag ons naar de mogelijkheden!

 • Alle bezienswaarigheden / parken zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit de hoofdstad Mbabane.
 • Malolotja Natuurreservaat het grootste natuurpark van Swaziland (18.000 hectare grote Nationaal Park is bergachtig, van 1600 tot ruim 1800 meter hoog), ligt 25 km ten noordwesten van Mbabane. Er zijn blokhutten waar je kunt overnachten. Prachtig wandelgebied en makkelijk; je volgt gewoon de keien met de witte voetjes!
 • Mlilwane Natuurreservaat is het oudste park en ligt in de Ezulwini-vallei. Het populaire wildpark is zeer geschikt om te wandelen, omdat de Big5 ontbreekt. Je ziet o.a. zebra's, gnoes, impala's en kudu's. Wandeltochten varieren van 2,5 tot 5 uur. Je kunt er ook paardrijden en de rangers verzorgen ritten in een Landrover.
 • Het museumdorpje Mantenga ligt aan de voet van twee bergen: Sheba's breast en Execution Rock. Beide bergen zijn in een paar uur gemakkelijk te beklimmen. Geniet van het fantastische uitzicht op de "vallei van de hemel / Ezulweni". Je kunt na de afdaling zwemmen onder de Mantenga waterval of kijken naar een traditionele dans. Van april tot oktober is het ideaal wandelweer.
 • Shewula ligt in het oosten van Swaziland. Dit project is in handen van de plaatselijke bevolking. Vanuit Shewula kun je, begeleid door een gids, verschillende natuur- en cultuurwandelingen maken. Ligt vlakbij het Hlane Royal National Park 70 km ten oosten van Mbabane. Van december tot april is het hoogzomer, maar omdat Swaziland hoog ligt (1500 mt) is het voor Afrikaanse begrippen redelijk aangenaam. de natuur is in de zomer op zijn mooist!

  Zie verder Swaziland website. Je hebt geen visum nodig voor Swaziland. Maar regel wel de toegang met je auto als je de auto ophaalt! Zij hebben hun eigen valuta (emilangeni) maar je kunt met Randen ook terecht, tegen dezelfde valutakoers!

  Mozambique

  De grenspost Lebombo (ZA) / Ressano Garcia (MOZ) is nog geen 20 km van de vakantiewoning Mhofu vandaan. Dit typische traditioneel Afrikaanse land word je onmiddellijk getroffen door het grote contrast met het moderne Zuid-Afrika. Langs de brede boulevards in de hoofdstad Maputo liggen zowel koloniale gebouwen uit de Portugese periode als flats uit de jaren '60 en '70.

 • Ontdek Maputo in een dagtour! Vraag ons naar de mogelijkheden!
 • Onze ervaring: Een midweek Praia de Tofo (2011)
 • Onze ervaring: Garnalen eten in Mozambique (2009)
 • Mozambique & Daphne Bunsbroek: 2009.
 • Onze ervaring: Een dagje Maputo in 2007 (hoofdstad van Mozambique)

 • Ilha de Inhaca: Het subtropische Inhaca-eiland, ligt aan de andere kant van de Maputobaai ne is 52km2. Strand, snorkel & duiken binnen 3 uur. Een totaal pakket (inclusief boottocht) via een touroperator is aan te raden. In 1502 zette Vaco de Gama hier voet aan wal.
 • Inhambane: Via de E1 (snelweg vanuit Zuid-naar Noord)) rijd je Inhambane binnen. De baai van Inhambane is bekend om de vele Dhows (platte zeilschepen), prachtig uitzicht vanaf de pier. De kleine Dhows worden gebruikt om mensen en handelswaren (cashewnoten, vis & kokosnoten te vervoeren. Inhambane, gesticht in 1534, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en tlet 77.000 inwoners.
 • De stranden van Tofo & Barra hebben de mooiste brede witte stranden van Moz. Palmbomen en een azuurblauwe oceaan vind je in Praia do Tofo & Barra (620 km van Mhofu). Het rif staat bekend om de duik- en snorkel gebieden. De vriendelijke reuzen: de manta en walvishaaien kun je onderwater bewonderen. Lees onze ervaring hierboven!

  Geldig (6 maanden geldig) paspoort. Ben je toerist dan is er geen visum nodig (1-5-2023). Je moet je wel registreren op de website van de Mozambikaanse overheid. Deze kosten zij ca. €10. En regel de toegang vooraf met de autoverhuurder.
 • 2004 - 2024 MHOFU   Wet bescherming persoonsgegevens & Copyright