Vakantiehuis bij Kruger Park Marloth Park

Mhofu in Marloth Park Zuid-Afrika

Marloth Park ligt in de provincie Mpumalanga aan de N4 ten oosten van Nelspruit, de stad waar ook een aantal wedstrijden WK voetbal 2010 gespeeld werden. Marloth Park, -wild-safari-vakantie-park-dorp- is 1.548 hectare groot en bestaat sinds 1977 in Zuid-Afrika. Grenst voor een groot deel aan het Kruger Nationaal Park. De rivier de Krokodil is de natuurlijke grens. Er zijn 4.458 prive stukjes land elk met een oppervlakte van minimaal 1.600 m2 met bushland en ongeplaveide wegen (dirtroads). De enige asfaltweg, de Olifantrijlaan, is de hoofdweg door Marloth Park. Dat is ook de grens van de plots, aan een kant grenst het Kruger Park (waar Mhofu gevestigd is) aan de andere kant grenst Lionspruit (eigen reserve). De overige wegen zijn onverhard.Marloth Park ligt in het laagveld -lowveld-. Milde winters, warme zomers. Subtropisch klimaat! De seizoenen zijn omgekeerd, onze winter is de Zuid-Afrikaanse zomer. Vakantiehuis Mhofu ligt in dit wildreservaat. Verboden zijn uitheemse planten of dieren. De wilde dieren, ook soms roofdieren, kun je in je tuin of elders in het dorp zien, dus oppassen is noodzakelijk. Marloth Park is malaria-gebied. Marloth Park heeft een eigen gemeentebestuur. Er wordt 24-uur per dag gecontroleerd op veiligheid, rust en stroperij. Er zijn strenge regels mbt de dieren, natuur, geluidsoverlast en verkeersregels. Er zijn twee gates. De belangen van het dorp worden behartigd door de Marloth Park Property Owners Association / MPPOA. In 2002 is het dorp afgeschermd door hekken met beveiliging.

Marloth Park heeft haar eigen natuurreservaat, Lionspruit genaamd. De leeuw, luipaard, neushoorn of buffel kan je hier spotten. Het is zo'n 1500 ha groot. Afgesloten met een beveiligd hek. Het wildlife is gelijk aan die van het Kruger Nationaal Park. Er is geen olifant in Lionspruit. Op bepaalde plekken mag je de auto verlaten, maar hou altijd rekening met de wilde dieren. De dirtroads worden eens in de zoveel tijd geschraapt, maar hou er rekening mee dat dit niet geweldig goedwordt onderhouden. De Honorary Rangers hebben een ambitieus plan om Lionspruit to upgraden en werken hier dagelijks aan.

Elektriciteit
Heel Zuid-Afrika heeft te kampen met een elektriciteitsprobleem. De regering heeft niet geinvesteerd in Eskom, het nationale elektriciteitsbedrijf in Zuid-Afrika. Met als gevolg dat er regelmatig uitval is. Meestal duurt de uitval zo'n 2 uur, maar helaas in sommige storingen kan dit langerg zijn. Hier hebben wij geen enkele invloed op.

Watervoorziening
Marloth Park krijgt haar water uit de rivier de Krokodil. Bij droogte is dit een groot probleem voor alle inwoners van de omgeving. Daarom is er vaak een restrictie om veel water te gebruiken. Soms is er gewoonweg geen water beschikbaar. Daarom hebben wij een JoJo aangeschaft (een watertank) en is er altijd water!

  • Klik hier voor de kaart van Zuid-Afrika.
  • Klik hier voor de faciliteiten.
  • Klik hier voor de video's.
  • Klik hier voor de ligging.

  • Bouwgrond te koop in Marloth Park, klik hier voor de informatie!

    Huur bush-Mhofu; de gezelligste Zuid-Afrikaanse self-catering lodge / accommodatie / woning van Marloth & Kruger Park met eigen drinkwater-installatiesysteem!
    2004 - 2024 MHOFU   Wet bescherming persoonsgegevens & Copyright