Vakantiehuis bij Kruger Park Provincie Mpumalanga

Provincie Mpumalanga

Mpumalanga staat staat voor "de plek waar de zon opkomt". De provincie ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika.

Komatipoort is het dichtstbijzijnde dorp van Marloth Park. Marloth Park ligt 15 kilometer van de grensplaats Nkomati (Komatipoort, 10 minuten rijden naar Crocodile Bridge en het grensdorp met Mozambique). Komatipoort telt ongeveer 26.000 inwoners en is bekend als toeristische bestemming. De stad is bekend van het Nkomati Accoord dat Zuid-Afrika en Mozambique in 1984 hier sloten, waarbij Mozambique zou afzien van steun aan het ANC en Zuid-Afrika zou afzien van steun aan RENAMO.

Goeie lunchrooms (oa.s. Stoep Cafe) en een Mozambikaans Restaurant vind je hier, een ruimgesorteerde en grote supermarkt de Spar, Wimpy's, banken, postkantoor, leuke winkels, marktkraampjes op straat en garnalen te koop bij Moesa (winkel van sinkel) in de Risikstraat. Ook is hier de dokterspost. Een prachtige golfbaan Kambaku aan de Kruger Wildtuin en de Komati-rivier gelegen. Ook voor een heerlijke lunch met een prachtig uitzicht op Kruger.

Malelane is ongeveer een half uur rijden van het bush-huis Mhofu. Je vindt er een aantal supermarkten (o.a. de Spar, Pick & Pay), kledingwinkels, een juwelier, een opticien, een apotheek, schoenenwinkel en een boekenwinkel. De lokale producten worden aan de weg verkocht: houtsnijwerk, fruit, groeten, riemen etc. Ook zijn er verschillende restaurants, deze info ligt in Mhofu. 2 prachtge golfbanen, Malelane & Leopard Creek. De gate naar de Kruger Wildtuin vind je ook in Malelane.

Ligwalagwala Conservancy ligt op ca 40 km van Marloth Park. Je volgt de N4 naar Malelane, je gaat voor Malalane links af de R570 in richting Jeppes Reef. De ingang van het Ligwalagwala ligt rechts aan deze weg. De Conservancy is opgericht om leeuwen te her-introduceren in de kleine wildparken in de regio. Het 15.000 ha grote park is een combinatie van particuliere boerderijen van de lokale Matsamo gemeenschap. Dit park werd eerst gebruikt om ontsnapte leeuwen uit het Kruger Park te reintegreren in hun natuurlijke leefomgeving. Ander is ook luipaard, neushoorn en de buffel. Het biedt de natuurliefhebber een echte bush ervaring.

Nelspruit is de hoofdstad van Mpumalanga, nu Mbombela, en ligt aan de Krokodil rivier (stroomt langs Marloth Park naar Mozambique). Nelspruit kent z'n oorsprong in 1880 wanneer de boerderij, waarop de stad zich ontwikkelde, werd verhuurd aan de Transvaalse regering door Sir Percy Fitzpatrick (De auteur van het beroemde boek "Jock of the Bushveld"). Bezoek eens de prachtige aangelegde Lowveld National Botanical Gardens van Nelspruit. Een wandeling door deze tuinen is een mooie aanvulling op je reis. Je loopt door 159 hectare aan inheems bos, het Afrikaanse regenwoud, langs Boabab- en Kokerbomen, inheemse palmvarens, wilde vijgenbomen, prachtige bloemen en nog veel meer aparte plantsoorten vanuit heel Zuid-Afrika.Maar ook vlinders, padden, kikkers, libelles, kolibries en andere mooie vogels. Een aanrader!In het midden van de tuin is een gezellig en goed theehuis! Bekijk ook de 2 enorme watervallen die neervallen op de Krokodilrivier, in Nelspruit.
Klik hier voor de website van de Botanische tuin.Daarnaast vormt Nelspruit een belangrijk centrum voor de fruitproductie van heel Zuid-Afrika. Net over de drempel van de hoofdstad bezoek je mango-, papaja-, avocado- en citrusboerderijen. Geniet in Nelspruit dus zeker van de lekkere verse groente en fruit van de plantages en is goed voor 1/3 van de totale productie in Zuid-Afrika. Het Mbombela stadium in Nelspruit heeft plaats voor 43.500 bezoekers en is speciaal gebouwd voor de WK2010. Ook hier is weer een prachtige golfbaan hoog in de bergen.Ook de moeite waard is het Croc River Enviro Park, het grootste reptielenpark van Afrika. Dichtbij Nelspruit is het wereldberoemde opvangcentrum voor chimpansees. Hier heeft Jane Goodall haar Zuid-Afrikaanse vestiging. Bij reserveren van Mhofu krijg je alle informatie toegestuurd. Liever winkelen? De grootste winkelcentra in Nelspruit zijn The Riverside Mall & Ilanga mall. Groot overdekt winkelcentra waar je winkels onder een dak vindt, gratis parkeren.

Whiteriver - Witrivier is een dorp dichtbij Nelspruit. Hier vind je het Bagdad Centre, een klein winkelcentrum. Tegenover het Bagdad Centre is het winkelcentrum The Barnyard, een gezellig centrum omringd door mangobomen. Hier vind je lokale winkeltjes en restaurantjes. In de avond kan je theatervoorstellingen zien in het theater van The Barnyard.

Hazyview ligt in de buurt van het Paul Kruger Gate van het Kruger Nationaal Park. Dit toeristische dorp biedt spannende en actieve activiteiten aan. Denk aan: Quad rijden, Ballonvaren over het Kruger Park, OlifantSafari en meer.

De Panoramaroute is in het noordoosten van Mpumalanga. De route begint bij Lydenburg aan de R36 en eindigt bij Hazyview aan de R40. Naar het westen gaan de vlakten van het Krugerpark over in de Drakensbergen Rotsketen, met steile rotswanden en begroeide berghellingen. Inwerking van erosie op de verschillende steensoorten was en is bepalend voor het uiterlijk. Zo ontstonden er onder invloed van de erosie hoogoprijzende pieken (Mariepskop, Mt. Anderson) en diepe dalen. Met een overvloed aan water met watervallen, kristalheldere poelen, putten en de ontzagwekkende canyon van de Blyde-rivier.

Wild-en vogelobservaties:
Hoedspruit Endangered Species Centre voor Cheetah.

Het Moholoholo rehab centre is een echte aanrader. Moholoholo ligt in de schaduw van het gebergte "Mariepskop". Dit is een opvangcentrum voor wilde dieren, roofvogels (waaronder de zwarte arend) en de aaseter. Cheeta, ratels (honigdas), rooiduiker, luipaard, hyena en een jonge neushoorn kun je ook bewonderen. Doen!

Meer buitenactiviteiten:
Mountainbiken, golfen, bergbeklimmen, (vlieg)vissen, raften, 4x4 tochten, helicoptervlucht, paardrijtochten, aerial cable trail, bungee jumpen, ballonvaren, trektochten, wildernis-excursies, dagwandelingen en paardrijden.

Ook leuk om te bezoeken:
  • Bombyx Mori Zijde/ Silk Farm
  • Echo Caves /grotten
  • Khamai Reptile Park

    Deze activiteiten zijn in een cirkel van 6 km tot 45 km van Hoedspruit.
  • 2004 - 2024 MHOFU   Wet bescherming persoonsgegevens & Copyright