Vakantiehuis bij Kruger Park Omgeving Panoramaroute

De prachtige Panorama-route

Mpumalanga heette tot 1995 Oost-Transvaal. De provincie is gelegen in het oostelijk deel van de voormalige Transvaal. Mpumalanga heeft meer dan 3 miljoen inwoners. De meest populaire bezienswaardigeheden zijn natuurlijk het Kruger nationaal Park & de Panoramaroute. betekent "het oosten".

De Panoramaroute ligt in het Noordoosten van de provincie Mpumalanga en is voor vele bezoekers aan Zuid-Afrika een van de hoogtepunten van hun reis. De route begint bij Lydenburg en eindigt in Hazyview. De route voert je langs cultureel erfgoed en prachtig landschap. Onderweg kunnen zowel thrill seekers hun hart ophalen door de aanwezige adventure sports als reizigers die op zoek zijn naar wat meer rust.

De Blyde River Canyon ligt op deze route. Het is een kilometers lang ravijn, dat op sommige punten 700 meter diep is. Bekijk de video van dit gebied (zonder geluid). De canyon / kloof is 28km lang en 80m diep. De wanden zijn roodkleurig door het rode zandsteen dat in deze omgeving veel voorkomt vanwege de ijzerhoudende grond. Magnifieke panoramische uitzichten en watervallen in het Blyde Rivier Canyon-natuurreservaat. Waar de Blyde Rivier en de Treur Rivier elkaar tegenkomen, is door erosie het opvallendste geologische natuurverschijnsel van het land ontstaan: de Bourke's Luck Potholes. Klik hier voor de Graskop kloof lift!De drie rondavels/ the three rondavels hebben een spectaculair uitkijkpunt . Op deze plaats heeft de natuur op drie plaatsen rotsen in de vorm van een rondavel (traditionele hutten van de Xhosa) uitgeslepen door de erosie. Ze steken 500 meter boven het water van de Blyde river uit. Daar ziet men de hoogste bergtop van de omgeving, de 1944 meter hoge Mariepskop. Onder een kap van hard kwarts zit leisteen. De toppen zijn vernoemd naar de echtgenoten van Chief Maripi Mashile nl. Magabolle, Mogoladikwe en Maseroto.God's Window heeft een van de mooiste uitkijkpunten in de Panoramanroute. De naam is vanwege het uitzicht dat je vanaf hier hebt. Men dacht dat God dit uitzicht heeft over de wereld. Je uitzicht reikt zeer ver bij helder weer, van de prachtige berggezichten tot de diepe kloven met de prachtige watervallen en rivieren en het laagveld. Wanneer u verder rijdt, komt u bij een van de mooiste uitkijkpunten God's Window'. Bovenop een steile wand van honderden meters hoog heeft men uitzicht van vele kilometers op het eronder gelegen laagveld. Zo moet God uit de hemel op aarde neerkijken, werd er gedacht en daarom heet dit punt Gods venster. Het Pinnacle-uitkijkpunt, die uit de diep beboste kloof omhoogsteekt.Graskop is de volgende plaats die langs de Panorama Route ligt. Het ligt schitterend tegen de Drakensberg aan boven de Kowyn's Pass. Hier heb je uitzicht over de bergen en hun vrijwel loodrechte hellingen. Dit is tevens de toegangspoort tot de Pinnacle, God's Window, de Lisbon en Berlin Falls, Bourke's Luck Potholes en de Three Rondavels. Bezoek ook de zijdewinkel in Graskop in de Louis Trichardtstraat. Hier krijg je goede uitleg over de soorten rupsen (Mopani en Acaciaboom) en hoe de zijde verwerkt (weven) wordt. Terplekke wordt de zijde verwerkt. Grote collectie kleding en accessoires van zijde.

Sla de Echo Caves even buiten de Blyde River Canyon zeker niet over want hier bevinden zich enkele overblijfselen uit het Stenentijdperk en de IJzertijd. Hierna daal je af via de Abel Erasmus Pass richting Blydepoort waar je een sloepcruise bij de dam kunt maken. Dan rijd je naar Hazyview, hier groeien verschillende soorten fruit.