Vakantiehuis bij Kruger Park FAQ

Mhofu's FAQ / Meest gestelde vragenBij welke thema hoort je vraag?

Algemeen
Autohuur
Klimaat
Kruger Nationaal Park
Malaria
Mhofu, huren en Marloth Park
Mozambique
Omgeving Mhofu
Swaziland
Vliegen naar Zuid-Afrika

19: Jul: 2024

Algemeen

Q: Wat is de vliegtijd van Nederland naar Johannesburg?
A: Ongeveer 10 uur als je rechtstreeks vliegt.

Q: 10 redenen om Zuid-Afrika te bezoeken
A: Klik hier voor de site van South Africa.

Q: Hoelang is het rijden van Durban naar MP?
A: Via Swaziland ongeveer 780 km. Klik hier voor meer informatie.

Q: Kan je gemakkelijk 'op de bonnefooi' op pad gaan en een overnachtingsplek (lodge) zoeken of is dat niet aan te raden?
A: In Kruger is dat heel lastig, verstandig is om daar te reserveren. Maar als je Mhofu huurt kun je elke dag naar de Wildtuin rijden en zelf wild spotten. In het zuidelijk deel van Kruger is het meeste wild te zien! Marloth Park grenst aan het zuidelijke deel van KNP. In de rest van Zuid-Afrika is het buiten het seizoen heel goed te doen om op de bonnefooi te reizen.

Q: Kan je met je eigen gsm bellen in Zuid-Afrika?
A: Ja dat kan. Hoge tarieven! In principe kan je geen Zuid-Afrikaanse sim-kaart kopen want je moet geregisteerd staan als inwoner van Zuid-Afrika. Maar op sommige plekken verkoopt men ze wel. In Mhofu is gratis WIFI.

Q: Heb je ook een lijst wat slim is om mee te nemen uit Nederland als we jullie vakantiehuisje huren?
A: Jazeker. Tip: Klik hier voor de lijst wat je extra kan meenemen!

Q: Heb je een visum nodig voor Zuid-Afrika en zo ja, wat kost dat?
A: Ja, je hebt een visum nodig. Dan wordt bij aankomst op het vliegveld in Zuid-Afrika GRATIS in je paspoort gezet. Het is dan 3 maanden geldig. Zorg wel dat je paspoort na vertrek uit Zuid-Afrika nog 6 maanden geldig is.

Q: Is het ook leuk voor kinderen om naar Zuid-Afrika te gaan?
A: O ja, lees de verhalen maar in het menu ONZE HUURDERS! Er zijn veel families met kinderen in Mhofu geweest, ze willen altijd terugkomen. Er is toch niets mooiers om tijdens je ontbijt wilde dieren in je tuin te hebben? Daarnaast is het Kruger Park een geweldige ervaring. Olifant, buffel neushoorn, leeuw, luipaard cheeta te zien vanuit je auto en soms zo dichtbij! In de provincie is er veel te doen en te zien. Check in het menu DE OMGEVING.

Top

Q: Hoe lang (tijd) is het rijden vanaf Johannesburg?
A: Ongeveer 4,5 uur. Het is een uitstekende snelweg. Het laatste deel vanaf Machadodorp is bergachtig en de weg heeft minder rijbanen. Na Nelspruit begint de tolweg. De omgeving wordt dan erg mooi. Vanaf Witbank is het de N4 helemaal tot en met Mozambique. Bij Machadadorp (halverwege) is een heerlijke lunchstop mogelijk. Klik hier voor de route.

Q: Zijn er golfbanen in de buurt?
A: Ja, 5 golfbanen zijn in de directe omgeving. Klik hier voor de golfbanen.

Q: In welke seizoen kun je het beste dit deel van Zuid-Afrika bezoeken?
A: Eigenlijk zijn alle seizoenen prachtig en bijzonder. Alle seizoenen zijn ook warm, in onze zomer (hun winter) kunnen de avonden koud zijn maar overdag heerlijk warm. In hun zomer is het erg warm. Als je wilt golfen is mei een prima tijd, aangenaam lekker weer, het is groen. Het is dan herfst dus een prachtige tijd, warm en goed wild spotten (bomen zijn minder vol). Maar voor alles geldt je eigen persoonlijke voorkeur.

Q: Is Zuid-Afrika een duur land?
A: Voor zaken als eten, drinken en benzine betaal je in Zuid-Afrika ca. 25% minder dan in Nederland. Wat de reis naar Zuid-Afrika betreft; Je krijgt echt waar voor je geld!

Q: Moet je drinkwater kopen omdat je geen water uit de kraan kan drinken?
A: Mhofu heeft sinds september 2010 een waterzuiveringsinstallatiesysteem waardoor je gewoon (een aparte kraan) uit de kraan kunt drinken. Dit is uniek voor Mhofu en Marloth & Kruger Park. Dus je hoeft geen zware waterfelssen meer te kopen. Gratis voor de Mhofu huurders!

Q: Wat is nu de Zuid-Afrikaanse keuken?
A: Zuid-Afrika kent vele soorten keukens, een vakantie ervaring op zich! Probeer het typisch Zuid-Afrikaanse “Boereneten” zoals Boerewors, Biltong (gedroogd vlees) of Potjekos. Maar de Braai is het meest populair in ons deel van Zuid-Afrika. Braaien kennen wij in Nederland als BBQ.

Q: Welke taal wordt er gesproken in Zuid-Afrika?
A: Er zijn 11 officieel erkende talen, waarvan de meeste inheems zijn in Zuid-Afrika. Bijna iedereen spreek Engels, veel ook nog Afrikaans (lijkt erg veel op Nederlands en wij kunnen het heel goed volgen). 40% van de bevolking spreekt of Zulu of Xhosa. De wegbewijzering en officiele formulieren zijn in het Engels.

Q: Wat zijn de openingstijden van het Postkantoor en de Banken in Zuid-Afrika?
A: De Postkantoren zijn open op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en op zaterdag 8.00 - 12.00 uur en Banken zijn open op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 15.30 uur en op zaterdag van 8.30 - 11.30 uur.

Q: Kunnen we ook geld pinnen op het vliegveld in Johannesburg?
A: Ja dat kan zeker, wij waarschuwen je wel voor het skimmen van de pinautomaten specifiek op het vliegveld. Een huurder van Mhofu heeft een slechte ervaring opgedaan op O.Tambo. Wellicht op Schiphol al ZAR kopen. Of pin bij Millys (luchroom op weg naar Mhofu of in Marloth Park of Komatipoort.

Q: Kan ik in Nederland al Zuid-Afrikaanse Randen kopen?
A: Jazeker, wij adviseren bij Travelex je ZAR te kopen. Goede service en goede koersen! Je kunt zelfs online je bestelling doen!

Top

Autohuur

Q: Wat voor een auto moeten we huren en een adres waar het goed en voordelig is?
A: Alle auto's voldoen als er maar airco inzit, en elektrische ramen. Alle auto's die je huurt zijn praktisch nieuw dus die ramen zullen wel elektrisch zijn. Een auto met een hoge zit is prettig om wild te spotten (wel duurder) Voor de verhuurbedrijven: zie onze pagina met alle doorlinks voor autohuur.

Q: Hoe zijn de wegen in Zuid-Afrika en kan je ook op een andere manier reizen?
A: De wegen zijn prima. Er wordt links gereden en de prijs van benzine is laag. Het wegennet is zeer goed ontwikkeld. Ook in de kleinste steden, zijn de straten geasfalteerd. De busdiensten over lange afstanden zijn goed te doen, de treinen zijn veilig en schoon. De binnenlandse vluchten verbinden alle belangrijke bestemmingen in Zuid-Afrika.

Q: Heb je een internationaal rijbewijs (ANWB) nodig om in Zuid-Afrika te rijden?
A: Volgens de Ambassade van Zuid-Afrika wel. Wij hebben ervaren dat dit niet noodzakelijk is. We zijn wel eens aangehouden door politie op de weg, een Nederlands rijbewijs was oke. Maar om discussie te voorkomen kan je er een aanschaffen (ANWB). In Moz is het wel handig omdat daar Portugees gesproken wordt.

Top

Tip: betaal niet met je creditcard bij een tankstation maar met Randen, er kan geskimmt worden! Check ook altijd of er gestart wordt met 000 als tankstand. Men wil de vorige tankbeurt nog wel eens laten staan en dan betaal je dubbel! Als je de auto weer terugbrengt naar de car-rental laat hen dan aftanken, geen probleem.
Tip (van VISA): streep je securitycode (3 cijfers achterop je cc) door met een zwarte stift, noteer deze wel. De voor en achterkant can de cc wordt namelijk gekopieerd bij de car-rental en als er fraude gepleegd wordt, dan heeft men deze 3 cijfers nodig om internet aankopen te doen. Kan men dit niet lezen op het kopie dan is dit dus niet mogelijk.

Klimaat

Q: Wat zijn jullie ervaringen met insecten en zo (lange mouwen/broeken)?
A: In onze zomer, hun winter is het overdag heerlijk weer in de avond en nacht fris soms koud. Als wij een wandeling in Kruger maken dan moet je er vroeg zijn en dan kleed je je goed warm aan en daarna begint het uitpellen. Wij dragen overdag nooit lange mouwen tegen de insecten. Tijdens een trail (wandeling) in Kruger kan het wel handig zijn.

Q: Wij overwegen om jullie huis in Marloth Park te huren maar voordat we gaan boeken wil ik graag weten of begin/half mei een goede tijd is om te komen of is het dan al erg kil en is alles dan al weer begroeid?
A: Als je in mei gaat dan is het herfst in Zuid-Afrika. Deze tijd is een prima periode om te komen. De temperatuur is altijd goed in Marloth Park, het klimaat is hetzelfde als in KNP, subtropisch. Zelfs in hun winter is het uitstekend vertoeven, zo gemiddeld 25 graden. Wij zijn zelf in mei geweest, heerlijk weer. En het is nog enigszins groen, een goede tijd om wild te spotten!

Q: Wat is de beste / mooiste tijd om naar Mhofu te komen?
A: Marloth Park en het Kruger Nationala Park is 365 dagen per jaar geopend. Wil je vooral zoveel mogelijk (verschillende) dieren spotten, ga dan in de Afrikaanse winter (juni t/m september). Maar: de natuur is een stuk mooier in de maanden november t/m maart. Volle rivieren en poelen en alles is groen en/of in de bloei. Plus veel pasgeboren kuikens, welpen en olifantenbaby's in november en december. Dan kan warm tot zeer warm worden. Vanaf oktober begint de regentijd. De meeste regen valt in de nacht en overdag af en toe een buitje. De natuur is groen en de bloemen bloeien. De temperatuur is vaak boven de 30 graden, maar je kunt heerlijk afkoelen met een drankje in het Pumbad. In februari begint de herfst. De temperatuur is heerlijk warm, de avonden worden korter. De winter begint zo vanaf juni tot oktober. In Marloth Park is het lekker warm, toch vaak zo'n 25 graden met koele avonden. Een blauwe lucht, weinig regen dus een fantastische tijd om foto's te maken! De bush wordt langzaamaan droger en kaler, maar dat is juist prettig om wild te spotten. Daarbij komen de dieren dichterbij Mhofu en komen elke dag even aan om heerlijk te eten uit de tuin van Mhofu (wij hebben irrigatie aangelegd).

Q: Is het warm in hun zomer?
A: Het kan erg warm worden, in 2006 was het een dag 50 graden. Hun zomer is van november t/m januari. Gelukkig is er voor de warme dagen in Mhofu overal airconditioning en plafondventilatoren (ook in de slaapkamers).

Top

Kruger Nationaal Park

Q: Hoever is het rijden naar het Kruger Park zelf?
A: Vanuit Mhofu is dat binnen 15 minuten naar Krokodilbrug / Crocodile Bridge (gate KNP). Er is een geasfalteerde weg aangelegd sinds 2012. Naar de Malelanegate is dit ongeveer 35 tot 40 minuten.

Q: Kun je in Kruger met je eigen auto rijden?
A: Ja, dat kan geen enkel probleem. Er zijn teerpaden en dirtroads zoals zij dat noemen. Op sommige plaatsen kun je je benen strekken en in de restcamps kun je eten en drinken en de Kruger-winkel bezoeken.

Q: Hebben jullie wel eens een trail in Kruger gelopen / gedaan?
A: Ja, inmiddels al 4. Lees hier de verslagen van Ivo Lauteslager van de Krugertrails.

Q: Wat is de huurprijs van accomodatie in het Kruger Park?
A: Bekijk hier de prijzen van de accomodatie in het Kruger Park.

Q: Kun je vanuit Kruger nu ook Mozambiek bereiken?
A: Ja dat kan. Onlangs heeft het Kruger National Park haar meest noordelijk gelegen toegang tot het park de Pafuri gate - gemoderniseerd. Het park is onderdeel van het Great Limpopo Transfrontier Park. Het Great Limpopo Transfrontier Park is een samenvoeging van een aantal bestaande parken, waaronder Kruger National Park in Zuid-Afrika, Limpopo National Park in Mozambique en Gonarezhou National Park in Zimbabwe. Na de opening van het Great Limpopo Transfrontier Park, kunnen toeristen drie landsgrenzen overschrijden binnen de grenzen van het park, en wel de grenzen van Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe. De totale oppervlakte van het park zal ongeveer 35.000 km┬▓ bedragen. Er is wel een 4wheeldrive nodig om dit deel te berijden.

Q: Is het handig om een wildcard aan te schaffen als je Kruger Wildtuin vaak bezoekt?
A: De Wildcard voor een familie of echtpaar is echt de moeite waard. Na 5 keer bezoeken heb je deze wildcard er al uit. Meer Kruger Park informatie.

Top

Malaria

Q: Moet je inentingen halen en anti-malariapillen slikken voor het Krugerpark?
A: Ons advies is om de lokale GGD te vragen wat zij adviseren. Marloth Park & het Kruger Nationaal Park zijn malariagebieden. Klik hier voor de Zuidelijk-Afrika Malaria-map. We kunnen onze eigen ervaringen via de mail melden.

Q: Welke anti-malariatabletten kan je voor kinderen gebruiken?
A: Je kunt Junior Malarone tabletten aanschaffen voor je kind(eren), een huurder van ons met kinderen heeft hier goede ervaringen mee.

Mhofu, huren en Marloth Park

Q: Hoe komt het dat jullie in Marloth Park een huis hebben gekocht?
A: In de website hebben wij beschreven "Hoe het begon" Wij waren de eerste Nederlanders die een website startten (in 2004 al) over Marloth Park en de verhuur van ons vakantiehuis.

Q: Is de huurprijs all-in?
A: Ja, de huurprijs is inclusief linnen- en beddengoed, service- en eindschoonmaakkosten, lokale belastingen, electriciteit & -schoon drink- waterverbruik voor 1 of maximaal 6 personen.

Q: Jullie hebben geen wasmachine, kan ik mijn was laten wassen?
A: Er is een wasserette in het dorp.

Q: Klopt het dat Marloth Park haar eigen wildpark heeft?
A: Ja, dat klopt Lionspruit is het eigen wildpark(je) van Marloth Park, met rhino's, leeuwen, buffels en al het ander wild. Het onderhoud van Lionspruit is een punt van gesprek, er wordt aan gewerkt er is een groep vrijwilligers mee bezig. Wij zijn er geweest. Er zijn uitkijkposten, er zijn mooie plekken en je ziet veel wild maar je kunt het uiteraard niet vergelijken met Kruger.

Q: Hoe veilig is het Marloth Park met al die wilde dieren? Kun je wel wandelen?
A: Voor zonsopgang en na zonsondergang mag je niet in Marloth Park lopen. Uiteraard wel om je eigen huis! Je mag wel auto rijden in het donker. Er is geen straatverlichting in Marloth Park. Overdag is dit geen enkel probleem. Kinderen moeten zich realiseren dat het wilde dieren zijn, maar dat moeten wij volwassenen ook.

Q: Ons kind is nog jong, kan hij/zij wel buiten spelen? Wat is er nog meer te doen met kinderen?
A: Vele gezinnen zijn onze gast geweest. Zie de verslagen en foto's van onze huurders. Er lopen wilde dieren in Marloth Park en dus ook in onze tuin. Het is geen dierentuin. Ik neem aan dat jullie deze informatie goed hebben kunnen zien/lezen op onze website. Je moet alert zijn en niet zomaar je kind alleen laten wandelen. Wij hebben sinds 2006 een terras dicht bij de voordeur. Ook is onze veranda (stoep) deels afgeschermd. Voldoende plekken om spelen. Als je Kruger Nationaal Park bezoekt zit je in je auto. In Marloth Park kun je gewoon overdag wandelen. Er zijn hier geen neushoorn, buffel en olifant. Buiten de dieren hebben we in huis een dvd-speler met o.a. kinderfilms. Ook zijn er veel gezelschapspellen. In de omgeving (nog geen 10 minuten rijden) is er midgetgolf, in MP is er een zwembad (op 2 plekken) en je kunt tennissen in het park. Er is bijzonder veel te zien in de omgeving. Je kunt ook naar de grens van Swaziland een culturele show bekijken, dans etc.

Q: Kun je ook minder dan 7 nachten in het vakantiehuis Mhofu boeken?
A: Ja, je kunt ons vakantiehuis reserveren voor minimaal 3 nachten. Meer dan 7 nachten boeken kan natuurlijk ook! Onze prijzen?

Q: Wij willen met 7 of meer personen een vakantiehuis huren, kan dat in Mhofu?
A: Nee, Mhofu is geschikt voor maximaal 6 personen.

Top

Q: Kun je ook gamedrive's of een safari maken in Marloth Park?
A: Ja dat kan, wij hebben een regeling getroffen met "onze" Kruger Park game-ranger's Sandra, Willem of Kobus die je ophaalt en weer terugbrengt voor de deur van Mhofu voor een onvergetelijke gamedrive. Als je Mhofu reserveert dan ontvang je dmv een flyer alle informatie. Kobus heeft voor de gasten van Mhofu die gereserveerd hebben een speciaal aanbod.

Q: Hoever is Nelspruit van Marloth Park?
A: Nelspruit is 90 km vanaf de gate in Marloth Park. Klik hier voor meer informatie over de provincie Mpumalanga.

Q: Zie je nu echt zoveel wilde dieren in jullie Mhofu tuin?
A: Ons vakantiehuis staat inderdaad op een geweldig mooie unieke plek! Het is zo bijzonder om 's morgens wakker te worden en de zebra's, wrattenzwijn, bosbok, impala etc. (in de avond de genetkat en de nagapies=nachtaapjes), lopen door je tuin en meer dan 35 soorten vogels vliegen en maken veel geluid in je bomen. In de avond hoor je vaak leeuw, hyena, seekoei (nijpaard), maar ook kikker, uil en meer nachtvogels. En de sterrenhemel is helemaal fantastisch. Wij vinden de sterren echt het mooist in Zuidelijk Afrika.

Loop ook in 2 minuten naar de rivier (grens Marloth en Kruger Park) en geniet op onze bank aan de rivier van al het moois wat daar te zien en te horen is.

Q: Is er in Marloth Park een supermarkt?
A: Ja er is 1 kleine supermarkt en sinds december 2009 een grote supermarkt, waar je boodschappen kunt doen. Ons advies is om in Komatipoort en Malelane de boodschappen te doen voordat je arriveert, daar zijn de Super Spar's! Meer keus en goedkoper. Houd erook rekening mee als je laat in de middag aankomt of op zondag!

Top

Q: Is er Wifi in Mhofu?
A: Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van mobiel WiFi. Vraag naar de voorwaarden om hier gebruik van te maken tijdens je verblijf in Mhofu.

Q: Kan er ook een bestelling gedaan worden voor een gevulde koelkast bij aankomst in Mhofu?
A: Ja, dan worden de kosten van de boodschappen en 10 euro doorberekend. Ter plekke kan dit afgerekend worden. Zie onze prijzen. Erg handig als je een gevulde koelkast wilt hebben bijaankomst omdat je moe bent van de reis, laat in de middag aankomt of omdat het zondag is!

Q: Is de Panoramaroute goed te doen vanuit Marloth Park?
A: Je kunt de route niet in 1 dag doen, daar is het gebied te groot en te bergachtig voor. Ons advies is om er een B&B t huren en vanuit daar de route te rijden en te bekijken. Het is 2 uur rijden naar Graskop waar de Panoramaroute begint.

Q: Mag je de dieren voeren in Marloth Park?
A: Nee, maar in de Afrikaanse winter zijn er dieren die bijgevoerd mogen worden. Er is dan weinig gras en blaadjes aan de bomen. In ons huis ligt een instructie over wat wel en niet mag/kan.

Q: Is het een voorwaarde, als je Mhofu een week huurt, om ook precies van zondag tot zondag er te boeken?
A: Nee, je kunt op elke gewenste dag aankomen of vertrekken.

Q: Zijn er gates in Marloth Park?
A: Ja, er zijn 2 poorten, bij binnenkomst wordt er gecheckt wie je bent en waar je naar toe gaat. Een ID moeten worden ingeschreven. Vertrek je, dan wordt de laadruimte gecontroleerd. Verder wordt er 24 uur per dag gepatrouilleerd door 3 beveiligingsbedrijven. Wij hebben aan de sleutelbos van Mhofu een afstandsbediening voor ons alarm. Daar zit ook een zogenaamde panicbutton op. Deze kun je bij het huis gebruiken als er noodzaak (op alle gebieden) voor is. Binnen een aantal minuten zal de beveiligingsdienst bij Mhofu aantreden.

Top

Q: Zijn er ook restaurants in Marloth Park?
A: Ja er zijn in het dorp meerder restaurants.

Q: Valt de elektriciteit wel eens uit?
A: Ja, dat gebeurt zeker wel eens. Er zijn zonnecellenlampen voor binnen en buiten en apart lampjes op batterijen in de slaapkamers. Wij adviseren wel zaklampen mee te nemen (ook handig voor buiten). Verder is er een gasfornuis en de braai. Dus koken kan ook als de electriciteit uitvalt!

Top

Mozambique

Q: Hebben we het goed begrepen, dat er bij Maputo wel koraal is, dat je daar goed kan snorkelen, maar dat je er niet kunt duiken (te ondiep?)?
A: Ja je kunt bij Inhaca fantastisch snorkelen en duiken. 90 km per auto en dan met een boot naar het Inhaca eiland. Kijk ook eens op onze pagina van Zuidelijk Afrika: De mooie baai van Imhambane is bekend om zijn duikmogelijkheden en walvishaaien. Deze vriendelijke reuzen kun je, al snorkelend, het hele jaar door tegenkomen. De mooiste baai van Mozambiek is Praia do Tofo. INHACA ISLAND, 34 km van Maputo, met spectaculaire koraalriffen maar niet zo diep water. Dus binnen 2,5 uur rijden kun je een strandwandeling maken of de meest fantastische vissen onder water bewonderen! Je kunt zonder een 4x4 daar naar afreizen! Klik hier voor meer informatie.

Q: Mag je met je huurauto de Mozambikaanse grens over?
A: Ja dat mag tenzij je dat hebt laten registeren bij de verhuurmaatschappij. Dit kost ongeveer 130 euro. Niet vergeten anders kun je de grens niet over!

Q: Is het goed te doen om een dagje naar Maputo (Mozambiek) te gaan?
A: Ja, dat is te doen qua afstand maar wel kostbaar vanwege de huurauto, de extra verzekering en de visumkosten. Een dagje Maputo (uit 2007) staat beschreven op de site. Een huurder van Mhofu heeft een andere ervaring dan wijzelf. Klik hier voor een dagje Maputo.

Q: Moet je in Nederland een visum voor Mozambique regelen of doe je dat ter plekke bij de grens?
A: Kan beide. Wil je het vanuit Nederland vast regelen; zie visumdienst
Je kunt je visum aan de Mozambikaanse grens kopen.

Top

Omgeving Mhofu

Q: Onze kinderen zijn 12 en 13 en beiden geïnteresseerd in cultuur, natuur. Zijn er wat jullie betreft plekken die we met hen niet over moeten slaan?
A: In de provincie Mpumalanga, waar Marloth Park in ligt: goudzoeken in Barberton, Jane Goodall centre (bekend van de Chimps). In de hoofdstad Nelspruit: Botanische tuinen, reptielentuin. De grens van Swaziland is bij o.a. bij Jeppes Reef en is een klein uur van Marloth Park af. Daar heb je het Cultural Village, hartstikke leuk voor kinderen. Op weg naar Jeppes Reef is er een opvangcentrum voor o.a. leeuwen: Ligwalagwala Conservancy. Zie ook onder: Swaziland.

Q: Klopt het dat de Panoramaroute bij Nelspruit in de buurt is?
A: Nelspruit ligt 90 km van Mhofu af. Nelspruit ligt 30 km van Hzayview af. De Panoramaroute begint bij Hazyview. Graskop is de volgende plaats die langs de Panorama Route ligt. Het ligt schitterend tegen de Drakensberg aan boven de Kowyn's Pass. Hier heb je uitzicht over de bergen en hun vrijwel loodrechte hellingen. Dit is tevens de toegangspoort tot de Pinnacle, God's Window, de Lisbon en Berlin Falls, Bourke's Luck Potholes en de Three Rondavels. Klik hier voor meer informatie over de Panoramaroute!Swaziland

Q: Hebben jullie ervaring met het rijden door Swaziland?
A: Swaziland is een uur van ons vandaan en je kunt het gemakkelijk doorrijden in een dag, gewoon vroeg vertrekken de grens neemt ook enige tijd in beslag. Er zijn nationale parken, mooie wandelgebieden, veel ambachtslieden aan de kant van de weg. De bekende glasblazerij, Ngwenya Glass bij Darkton, tegen de grens van Zuid-Afrika aan. Begin van de route is prachtig op het eind droog en minder mooi, maar nog altijd bijzonder! Klik hier voor meer informatie.

Q: Kun je ook een show bekijken van hoe Zuidafrikanen vroeger leefden?
A: Ja dat kan bij het Cultural Village in Jeppes Reef. Ongeveer 40 minuten van ons vandaan. Het ligt aan de grens van Swaziland.

TopVliegen naar Zuid-Afrika

Q: Hoelang is het vliegen van Nederland naar Zuid-Afrika, bijvoorbeeld Johannesburg?
A: De directe vluchten met de KLM tussen Amsterdam en Johannesburg duren een kleine 11 uur. Er is geen spraken van een jetlag omdat onze tijd hetzelfde is. In de winter is er een tijdsverschil van 1 uur.

Q: Waar kunnen we het beste onze tickets bestellen?
A: Via internet kun je zelf heel goed boeken. Als je het liever uitbesteed, ga dan naar een reisbureau. Klik hier voor de vliegtickets.

Q: Kun je ook naar Nelspruit doorvliegen?
A: Ja, dat kan en je kunt ook terplekke een auto huren.

Q: Als we in de avond aankomen in Johannesburg, kunnen we dan beter een hotel nemen en zo ja waar dan?
A: Ja, dat lijkt ons veilig, want dan ga je de volgende ochtend uitgerust aan je reis beginnen en je kan je beter concentreren op het links rijden. Wat het hotel betreft, wij hebben een bijgewerkte accomodatielijst beschikbaar als je Mhofu huurt. Sommige hebben als service dat zij je op van het vliegveld O. Tambo ophalen en je de volgende morgen ook weer terugbrengen naar de autoverhuur.

Top

Wij voegen elke vraag die nog niet gesteld (door bezoekers van onze website en onze huurders) is, toe aan onze FAQ / de meest gestelde vragen!