Vakantiehuis bij Kruger Park Kruger Nationaal Park

Kruger Nationaal Park Zuid-Afrika

Het Krugerpark is de topplek in Zuid-Afrika. Het ontstaan van Kruger Park is het beroemdste en bekendste wildpark (sinds 1898) in de wereld. Het park werd vernoemd naar Paul Kruger, President van de Transvaalse republiek die reeds in 1884 campagne voerde voor het behoudt van de natuur zonder dat er jagers in het gebied voorkwamen. Hij zorgde dat dit deel van Zuid-Afrika een nationaal natuurreservaat werd. James Stevenson-Hamilton (geboren in 1867) was de 1ste parkwachter op 1 juli 1902. Kruger Nationaal Park telt 254 cultureel erfgoedplaatsen waarvan 130 rotsschilderingen zijn. Archeologisch onderzoek en vondsten, op liefst 300 locaties, van voorwerpen uit het Stenen Tijdperk gaan terug tot 100.000 jaar

Nu heeft het Kruger Park een omvang van 21.497 km2, ongeveer even groot als Nederland. 9 van de grootste eco-systemen ontmoeten elkaar in de Kruger Wildtuin. De 1ste bezoeker per auto in Kruger was in 1927. Ondanks het uitgebreide wegennet en rustterreinen beinvloedt deze infrastructuur de natuur amper. Een kleine 9000 km is het totale wegennetwerk dat door het park heen loopt, incl. geasfalteerde wegen, dirtroads, grenscontrole gebieden, onderhoudswegen en vuurgangen.

Je rijdt naar het Kruger Park binnen 15 minuten vanaf vakantiehuis Mhofu. Maak je eigen safari-route. Neem onze koelbox mee met eten en drinken en geniet op een van de vele picknickspots. Of bezoek 1 van de 12 Hoofdcampen waar je ook kunt genieten van de uitzichten onder het genot een hapje en drankje in een camprestaurant. Je kan in de campen heerlijk wandelen, shoppen en braaien (bbq-en). Bezoek ook de vogel-en dieren observatieposten.

Speur en spot in je eigen auto de 'Big Five'; neushoorn, olifant (ongeveer 13.000 stuks), buffel, leeuw en luipaard. Kudu, impala, gnoe, giraf, zebra, krokodil, nijlpaard, nyala vind je er ook. In het zuidelijk deel van Kruger verblijft het meeste wild! Cheeta, luipaard, leeuw, hyena, jakals, bavianen; probeer ze zelf te spotten.

Er komen ca. 23.000 plantensoorten voor in het park. Het Kruger Park telt 336 soorten bomen (waaronder de 5 belangrijkste bomen die je wil zien: de Baobab, Koortsboom, Acasia, de Marula en de Mopane), 34 soorten amfibieen, 147 soorten zoogdieren, 114 soorten reptielen, 49 soorten vissen en 507 soorten vogels. Geen enkel ander wildpark in de wereld telt zoveel dieren. In Kruger & Marloth Park komt malaria voor.

  • Klik hier voor de orientatiekaarten van KNP.
  • Klik hier voor de officiele website van Kruger Nationaal Park.
  • Klik hier voor de prijzen van de outdoor activiteiten in Kruger Park.
  • Klik hier voor de WildCard voor vele parken in Zuid-Afrika.

  • Trails: Je verblijft 5 dagen (3 nachten) met maximaaal 8 personen in een afgelegen huttencamp.
  • Lees de verslagen over de gelopen trails geschreven door Ivo Lauteslager.
  • 2004 - 2024 MHOFU   Wet bescherming persoonsgegevens & Copyright