Vakantiehuis bij Kruger Park Omgeving Toerisme

Bezienswaardigeheden en aktiviteiten

Pelgrim's Rest
Een mooiere plek om de goudkoorts te verbeelden dan Pelgrim's Rest is er niet. Het dorp is een nationaal monument. De goudkoorts begon in 1873 toen Alec 'kruiwagen' Patterson naar goud ging zoeken in de rivier. Toen het gerucht de ronde deed dat hij succes had, kwamen er honderden ander goudzoekers naar het dorp toe. Goud zoeken in Barberton met Danny Brink, bij de Gold Panning Championships samen met je kinderen. Patterson kreeg zijn bijnaam omdat hij op zijn zwerftochten door de heuvels zijn hele hebben en houden in een kruiwagen voortduwde. In 1873 leidde zijn ontdekking tot de stichting van Pelgrim's Rest. De huizen en gebouwen zijn in de oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Nu is het hele dorp een nationaal monument en openluchtmuseum.

Barberton
Barberton is een van de oudste stadjes in de provincie Mpumalanga van Zuid-Afrika. Beleefde zijn bloei nadat in 1881 de eerste goudvondsten verricht werden. Het ligt met 25.000 bewoners op een hoogte van 786 meter in De Kaap Valley in het district Ehlanzeni. Barberton ligt 360 kilometer ten oosten van Johannesburg en is 43 kilometer verwijderd van Nelspruit. Barberton' is ook bekend van de Gerbera's (bloemsoort), die het 'Barbertonse Madeliefie' wordt genoemd. De Gerbra werd in 1889 ontdekt werd door Robert Jameson (1832-1908).


Barberton Makhonjwa Geotrail
Het Barberton Makhonjwa-gebergte van de Barberton Greenstone-gordel staat nu op de voorlopige lijst van UNESCO's World Heritage Site-programma. De geotrail gebruikt rijk geillustreerde panelen die de gordijnen van geheimzinnige geologische communicatie opzij zetten en onthullen de betekenis van de Barberton Greenstone-gordel in alledaagse taal en concepten. Deze geotrail is een bucketlist-kandidaat, en voor elk wat wils, van gezinnen op vrijetijdsreizen tot geologiestudenten om van te genieten. De Barberton Makhonjwa Geotrail neemt je mee op een reis naar de nevelen van een onmogelijk lang verleden - meer dan 3 miljard jaar geleden.


Drakensbergen
In de Houtbosloop-vallei tussen de uitlopers van de Drakensbergen Rotsketen liggen de Sudwala-grotten met stalagmieten (de Huilende Madonna) en stalactieten. Een doolhof van gangen en spelonken zijn tot diep in van het Mankeleke-gebergte. Deze grotten ontstonden miljoenen jaren geleden toen water, dat rijk was aan kooldioxide, het kalksteen oploste in het dolomietgesteente.

Magoebaskloof
Aan de R528 tussen Tzaneen en Haenertsburg in de provincie Limpopo kun je een 2,5 uur durende canopy-tour doen (inclusief uitrusting, gidsbegeleiding en lunch voor ca. 450 ZAR). Op de 11 slides, varierend van 15 tot 150 meter in lengte, doorkruis je de kloof een aantal keer waardoor je 360 graden van de spectaculaire uitzichten kunt genieten. Tijdens de korte pauzes vertelt de gids op de platformen over de omgeving en wijst hij je op bijzondere vlinders, ijsvogels, bomen en apen. Bron: Zuid-Afrika.nl.

Sabie
Sabie heeft een van de beste tweedehands boekenwinkel in Zuid-Afrika. Ook boeken van voor en tijdens de Apartheid!

Jeppes Reef
Bij de grenspost van Zuid-Afrika en Swaziland ligt het Cultural Village in Jeppes Reef. Zuid-Afrikaanse folklore.

In Swaziland is het prachtige berglandschap bebouwd met traditionele Swazihuizen. De hoofdstad Mbabane is de moeite waard. De natuurreservaten zoals Malolotja zijn een bezoek waard. Wil je meer informatie over Swaziland?