Vakantiehuis bij Kruger Park Marloth Park Activiteiten

Activiteiten in Marloth Park

Wil je makkelijk wild spotten, wandel de Seekoei op en loop langs de rivier. Grote kans dat je de Big 7 kan spotten. De rivier de Krokodil wordt 24 uur per dag bezocht door al het wildlife uit Kruger en dat kun je aan de Marloth Park zijde prachtig zien. Of neem vanuit Mhofu de safaristoel en de koelbox mee naar de rivier en geniet met een drankje van de grazende dieren en de geluiden om je heen. Marloth Park kent haar regels; de natuur staat voorop. Het wild heeft altijd en overal voorrang!

Geniet van het uitzicht bij de uitkijkpost over de Crocodile (Krokodil) River op de Kruger Wildtuin: Die Krans. Klik hier voor de plattegrond van Marloth Park.

Het Henk van Rooyen Park
Bezoek ook het recreatiegebied het Henk van Rooijen Park en is toegankelijk voor de bewoners van Marloth park. Hier vind je een tennisbaan (tennisrackets in Mhofu), volleybal-beachfield, een groot openlucht zwembad met omkleedhokjes en toiletten. Sinds december 2013 is er ook een restaurant aan de rivierkant.

Birdwalk
Elke zaterdagochtend kun je aan een birdwalk meedoen, georganiseerd door John (vogelkenner & Honory Ranger). Zo'n birdwalk is leerzaam en leuk omdat je de omgeving van het Henk van Rooyen park ziet met al het mooie wildlife in dit gebied. Voor de vogelliefhebbers is Marloth Park een paradijs om vogels te spotten. Op de birdwalk spot je zo gemiddeld 40 verschillende soorten in de zomer, in de winter ongeveer de helft. Een paar voorbeelden: maraboe, gewone willie, hornbill, verschillende soorten ijsvogels, visarend, saalbekooievaar en nog veel meer om allemaal op te noemen.

Wandelen
Overdag kun je nordic-walken of de wandelroutes aan de rivierkant (Kruger Park). Marloth Park kent haar regels; de natuur staat voorop. Het wild heeft altijd en overal voorrang!! Een Gamedrive ofwel een Safari met de lokale game-ranger (speciaal voor onze Mhofu-gasten word je opgehaald en teruggebracht), is een gewild onderdeel van de vakantie in de Kruger Wildtuin.

Lionspruit Reserve in Marloth Park


We hebben ons eigen wildpark "Lionspruit'. Entreekaarten kun je kopen bij de Gemeente bij het Henk van Rooyen Park (Volstruis). Je kunt zelfstandig met je eigen auto Lionspruit in. Marloth Park heeft haar eigen wild, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn. De olifant leeft hier niet. Het kan de moeite waard zijn om hier eens heen te gaan. De wegen zijn slecht maar worden beetje bij beetje gerepareerd en begaanbaar gemaakt. Wees voorzichtig met uitstappen, sommige websites melden dat je hier uit mag stappen maar er leven 4 van de Big 5 dus blijf vooral in je auto.Voor de paardenliefhebbers: Vlakbij Hectorspruit, richting Jeppes Reef zijn er mogelijkheden om een tocht te maken in Wildlife country per paard. Je kan onderweg leeuw, olifant, nijlpaard, giraf en zebra tegenkomen.


Ook leuk: het opvangcentrum Chimp Eden van Jane Goodall, Botaniche tuinen in Nelspruit, opvangcentra in de buurt van Hoedspruit, de grotten van Sudwala.