Vakantiehuis bij Kruger Park Zuidelijk Afrika Zuid-Afrika

Algemene informatie over Zuid-Afrika

Taal Naast Afrikaans en Engels worden er veel verschillende talen zoals Zulu, Xhosa, Pedi, Tswana, Sotho, Tsonga, Swati, Venda en Ndebele gesproken.
Klimaat Marloth Park heeft net als KNP een subtropisch klimaat. Minimaal > 18 graden C en maximaal > 35 graden C. Verhoudingsgewijs valt er in Zuid-Afrika weinig neerslag
Valuta Rand
Elektriciteit 220/230V (250V in Pretoria), verloopstekkers volop aanwezig in ons huis!
Malaria Marloth Park en KNP zijn malariagebied. Wij adviseren altijd contact op te nemen met het Landelijk Coordinatie Centrum Reizigersadvisering.
Visum Nee, een geldig paspoort, dat tot 6 maanden na afloop van de reis geldig moet zijn, ontvang je bij aankomst een toegangsvisum. Het toegangsvisum is dan 3-maanden geldig. Vanaf 1 juni 2015 is er de nieuwe regel voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kinderen.
Tijdsverschil 's Winters is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland. In de zomer is er geen tijdsverschil.
Vliegtijd Van Amsterdam naar Johannesburg 10,5 uur
Trein www.translux.co.za
Pinnen en creditcard Creditcard, zijn alom geaccepteerd. Pinpas met het Cirrus Maestro-logo is overal goed bruikbaar (ook winkels)
Banken zijn geopend ma. /m vr. van 9:00 uur - 15:30 uur en op za. van 8:30 uur - 11:00 uur.
Fooi Fooi geven is normaal, vanwege de lage salarissen. Een fooi van 10-15% is gebruikelijk
Prijsniveau De gemiddelde prijs in Zuid-Afrika ligt lager dan de prijs in Nederland. De ZAR is buitengewoon gunstig t.o.v. de Euro.
Bagage Lichte paspoort, geboortecertificaat (kinderen < 18 jaar), wandelschoenen, sandalen, verrekijker, foto en of videocamera, memorycard, zonnehoed, zonnebril, mobiele telefoon etc.
Telefoon Zuid-Afrika heeft het beste telefoonsysteem van het gehele continent. Telefoneren is hier geen probleem.