Vakantiehuis bij Kruger Park Zuidelijk Afrika Mozambique

Algemene informatie over Mozambique

Taal Portugees, Bantoetalen
Klimaat Tropisch tot subtropisch, regenseizoen van oktober tot maart
Valuta Metical
Elektriciteit In Mozambique is het voltage 220/240 AC 50 hertz. Stopcontacten (met 3 ronde en vierkante gaten) dragen maximaal 15 ampere. Het is belangrijk om een adapter met drie (ronde en vierkante) pinnen mee te brengen aangezien dit in Mozambique niet verkrijgbaar is.
Gezondheid Voorzorgsmaatregelen tegen DTP, gele koorts, hepatitis A en malaria zijn aan te raden. Wanneer je uit een gele koorts gebied komt is een gele koorts vaccinatie verplicht. Soms is een Choleraverklaring nodig.Het drinken van kraanwater is sterk af te raden. Overal worden flesjes mineraalwater verkocht.Wij adviseren altijd contact op te nemen met het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de richtlijnen uit die worden gebruikt door GGD's en huisartsen
Visum Voor een bezoek aan Mozambique is naast een geldig paspoort ook een visum vereist. Kun je in Nederland regelen of ter plekke bij de grens als je vanuit Zuid-Afrika komt.
Tijdsverschil Het is in Mozambique 1 uur later dan in Nederland. In de zomertijd is er geen tijdsverschil.
Pinnen en creditcard Naast contant geld worden internationale creditcards, mits ze geldig zijn, in luxe hotels, een aantal winkels en restaurants in Maputo geaccepteerd. Buiten Maputo worden creditcards niet gebruikt. De banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 11.00
Fooi Het geven van fooien is heel gebruikelijk in Mozambique. Als richtlijnen gelden de volgende bedragen: in het restaurant bedraagt dit ongeveer 10% van de totale rekening, voor bellboys ongeveer 1 USD per koffer en kamermeisjes krijgen ongeveer 2 USD per dag. 
Prijsniveau Het prijsniveau ligt lager dan in Nederland. 
Bagage Lichte kleding, wandelschoenen, sandalen, verrekijker, mobiele telefoon, snorkel, duikspullen.
Telefoon Houd er rekening mee dat in de hotels een behoorlijk bedrag aan bemiddelingskosten wordt gerekend. In alle steden zijn publiekstelefoons aanwezig.
Autohuur Regel de toegang bij het ophalen van de auto. Zijn kosten aan verbonden. Klik hier voor Autohuur!
Tickets Hoofdstad: Maputo. Klik hier voor Vliegtickets!