Vakantiehuis bij Kruger Park Zuidelijk Afrika Swaziland

Algemene informatie over Swaziland

Taal Er wordt hier Siswata gesproken. Ook Engels is een vaak gevoerde taal.
Klimaat Het droge seizoen is in de winter. De neerslag valt voornamelijk in de zomer, veelal in de vorm van onweersbuien. De neerslag is toenemend van oost naar west. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen 15 graden C en 22 graden C. In de hogere delen van het land is veel bewolking en mistvorming. De temperatuur kan daar dalen tot rond het vriespunt.
Valuta Lilangeni (SZL). Het meervoud van Lilangeni is Emalangeni, dit wordt aangeduid met E. In Swaziland kun je zowel met de SZL als de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) betalen. Zorg dat je geen SZL meer over hebt, deze kun je namelijk niet terugwisselen.
Elektriciteit 220V-230V
Gezondheid Wij adviseren altijd contact op te nemen met het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de richtlijnen uit die worden gebruikt door GGD's en huisartsen<
Visum Alleen een paspoort is nodig. Deze moet na afloop van het bezoek nog zeker 6 maanden geldig zijn. Als inwoner van de Europese Gemeenschap ontvangen Nederlandse bezoekers een gratis visum voor 60 dagen. 
Tijdsverschil Het is in Swaziland 1 uur later dan in Nederland
Pinnen en creditcard Travellercheques in USD of GBP worden geaccepteerd, maar dit kost veel tijd, contant geld is daarom handiger te wisselen.
Creditcards worden overal geaccepteerd, behalve op lokale markten. Enkele geldautomaten in Swaziland zijn geschikt voor Westerse pinpassen. Banken zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 08:30- 16:30 uur en op zaterdag tot 11:00 uur.
Fooi Fooi geven (10-15%) is normaal in Swaziland.
Prijsniveau Hoewel de prijzen in Swaziland niet zo laag zijn als in de omliggende landen, is het er voor Nederlandse begrippen nog steeds goedkoop. Er is volop keuze tussen verschillende soorten accommodatie, waardoor je zelf het budget kunt bepalen. Zo zijn safari's in Swaziland goedkoper dan elders in Afrika.
Bagage Lichte kleding, wandelschoenen, warme trui, sandalen, verrekijker, mobiele telefoon
Telefoon Houd er rekening mee dat in de hotels een behoorlijk bedrag aan bemiddelingskosten wordt gerekend. In alle steden zijn publiekstelefoons aanwezig.
Autohuur Regel de toegang bij het ophalen van de auto. Zijn kosten aan verbonden. Klik hier voor Autohuur!
Tickets Hoofdstad: Mbabane. Klik hier voor Vliegtickets!