Vakantiehuis bij Kruger Park Algemene informatie Algemeen

Algemene informatie Zuid-Afrika

Het wegennet in Zuid-Afrika is erg goed, veilig en de bewegwijzering is oke. Dit maakt het land bij uitstek geschikt om zelf met de auto in Zuid-Afrika te rezien. Gezien de grote afstanden tussen het noorden en het zuiden kan je ook delen met het vliegtuig doen. Omdat het land het gehele jaar door een heerlijk klimaat heeft & kun je ook het gehele jaar in Zuid-Afrika rondreizen. Er zijn grote verschillen per gebied qua hoeveelheid neerslag en temperaturen.

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijke halfrond, waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. De Zuid-Afrikaanse zomer begint in december en de winter in juni.Vakantiehuis Mhofu ligt in het subtropische gedeelte van Zuid-Afrika. Marloth Park heeft 300 zonuren meer dan de Canarische Eilanden en daarom is Mhofu in ieder jaargetijde ideaal voor een vakantie. In 2/3 deel van Zuid-Afrika valt minder dan 500 millimeter neerslag per jaar. De meeste neerslag in Zuid Afrika valt in de zomertijd als de vochtige lucht van de Indische Oceaan met kracht landinwaarts instroomt. In Kaapstad valt de meeste regen in de maanden juni t/m september. De regen valt in de zomer vaak in korte hevige buien waarna de zon weer snel schijnt.

Zuid-Afrika heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat en daarom kun je het gehele jaar in Zuid-Afrika rondreizen. Afhankelijk van je wensen kunnen bepaalde maanden al dan niet een geschikte reisperiode zijn.

De seizoenen
In de winter Juni-Augustus) zijn de avonden koel (neem trui of jasje mee), maar heerlijk warm overdag. Bomen verliezen hun bladeren en er is minder water. Je kan perfect wild spotten, want er zijn minder bladeren en geen hoog gras plus de dieren gaan naar de waterholes.

In de herfst (Maart-Mei) daalt de temperatuur, soms met regen. De vegetatie is groen en vol en er kan veel water aanwezig zijn (hangt van het regenseizoen af). De dieren zijn in uitstekende conditie omdat er voldoende te grazen valt.

In de lente (September-November) is er af en toe regen en het kan erg warm zijn. De vegetatie wordt groener en er groeit nieuw gras. Met weinig blad aan de boom kunt u goed wild en vooral pasgeboren dieren spotten.

In de zomer (December-Februari) is het zeer warm tot heet, hoge luchtvochtigheid en regen met soms onweer. Het landschap is volop in bloei.

Tijdsverschil: 1 uur
Vluchtduur rechtstreeks: ca. 11 uur
Beste reistijd: hele jaar
Elektriciteit: Het standaardvoltage in het gehele land is 220/230 volt. Er zijn alleen stopcontacten voor drie-polige stekkers. In Mhofu zijn de adapters aanwezig, ga je nog verder trekken dan moet je deze zelf aanschaffen.