Vakantiehuis bij Kruger Park Algemene informatie Johannesburg

Johannesburg

Egoli, de Stad van Goud, is het Zulu-woord waarmee de inwoners van Johannesburg hun stad noemen. Er is dan ook maar een reden waarom Johannesburg ontstaan is, en dat is het goud. In 1886 ontdekte goudzoeker George Harrison een ader die aan de oppervlakte kwam en dat was het begin van een ware goudkoorts. Aanvankelijk verbleven de goudzoekers in tenten, maar al snel groeide er een heuse nederzetting.

Na 3 jaar was Johannesburg al de grootste stad van Zuid-Afrika. Johannesburg, ook wel kortaf Joburg genoemd, is ook nu nog het economisch centrum van Zuid-Afrika. Deze plaats is tevens de kern van de Witwatersrand, een reusachtige bebouwde kom, die zich uitstrekt over een afstand van 120 km van Springs in het oosten tot Randfontein in het westen. Dit is het dicht bevolkte gebied van Zuidelijk Afrika.

De bekendste township ter wereld Soweto is gelegen in Johannesburg. De naam Soweto is afgeleid van South Western Townships. Aanvankelijk was Soweto, zoals de apartheidspolitiek dat wilde, ingedeeld in wijken voor verschillende etnische groepen, maar vandaag de dag loopt dat sterk door elkaar.
De meeste huizen zien eruit als een luciferdoosje en worden dan ook matchboxes genoemd. Soms wonen er maar liefst 20 mensen in een huisje. Vanwege veiligheidsredenen is het niet aan te raden om op eigen houtje Soweto in te gaan. Je kunt onder begeleiding van een lokale gids prima Soweto bezoeken, vaak te regelen via je hotel.

Hotel nodig, wij hebben goede ervaringen! Bezoek ook de Rooftop Market in de wijk Rosebank, top! Het Apartheid Museum is absoluut het bezoeken waard. Klik hier voor hun website.

Soweto - Jabulani is de eerste woonwijk in Soweto dat een professioneel theater krijgt. Vrijdag 25 mei 2012 is dit gebouw, een kunst en concertencomplex, geopend voor het grote publiek. Het krijgt de naam Soweto Theatre mee. Het zal tevens dienst doen voor conferenties, vergaderingen en bijeenkomsten van de lokale gemeenschap. Het Soweto Theater is gelegen op Bolani Road in Jabulani, dicht bij het Koma Road knooppunt, in het hart van Soweto.

Stap ook eens op de Hop-on Hop-off bus. Meer info City Sight Seeing Joburg & Soweto