Vakantiehuis bij Kruger Park Overige informatie Marc-Marie in het Wild

Marc-Marie in 't Wild

Marc-Marie Huijbregts gaat op zoek naar de meest gevaarlijke dieren van de Afrikaanse savanne. In elke video spoort Marc-Marie een wild dier op en krijgt hij de opdracht om deze zo dicht mogelijk te benaderen. Als bewijs dat het gelukt is moet hij met het dier op de foto.

In Marc-Marie in t wild neemt de ervaren Nederlandse wildlife- en survivalexpert Bart de Haas Marc-Marie op sleeptouw en brengt hem de harde wetten van de savanne bij. Ze zullen nauw met elkaar moeten samenwerken om de tocht te volbrengen. Dat betekent op onmogelijke en soms gevaarlijke plekken slapen, wilde dieren trotseren en zelf de kost bij elkaar scharrelen.

Tekst: Pauline Bronkhorst Voor de achtdelige NCRV-televisieserie nam de ervaren Nederlandse wildlife- en survivalexpert Bart de Haas cabaretier Marc-Marie Huijbregts een maand lang op sleeptouw op de Keniaanse savanne. Niet alleen om hem de harde wetten van de savanne bij te brengen, Marc-Marie had ook een opdracht te vervullen: acht wilde dieren opsporen, er zo dicht mogelijk bij in de buurt komen en als bewijs met het dier op de foto.

De cabaretier greep ook zijn kans om te ontdekken of er nog ?chte wildernis was. Of daar nog iets is dat nog onaangeroerd is. Ik dacht altijd dat het een groot Beekse Bergen was. Dat alle bavianen aan de ruitenwissers hangen.

En? Was er nog wildernis? Ja! Er is geen enkele baviaan op onze auto gesprongen. En je struikelt er niet over de dieren. Sommige hebben we helemaal niet kunnen vinden. Heel frustrerend. Ik moest om foto's te maken natuurlijk de auto uit en over de savanne lopen en kruipen en tijgeren en doen. Op dat moment ben je ook een dier. Dan ben je net zo veilig, of onveilig, als een impala. Dat was een grote ontdekking. Je stapt uit de auto, hup, zo de voedselketen in. En daar sta je ook niet heel hoog in. Je bent meteen een soort aangeschoten wild. Je moet constant alert zijn. Daar is de natuur niet per definitie lekker genieten, want er lopen dieren rond die je kunnen doden.

2010