Vakantiehuis bij Kruger Park Mhofu Nieuws Mhofu in de Pers

Vakantiehuis Mhofu in de Pers

Blog website 'Oog voor (Zuid-)Afrika

Mhofu huis in Marloth Park.
Marloth Park, grenzend aan het Kruger NP is een zeer gewilde bestemming voor mensen die het wild van dichtbij willen zien en willen genieten van het Kruger National Park. Wij logeerden in Mhofu huis en stellen de eigenaren ervan graag aan je voor.

‘Wij zijn Ivo en Wilma Lauteslager uit het mooie stadje Wijk bij Duurstede. Beiden ruim boven de 60. Wij reizen graag: stedentrips in Europa, buiten Europa, zijn echte culi’s, bezoeken graag een museum of een popconcert. Ivo is een gepassioneerde golfer (wat dichtbij Marloth Park ook heel goed kan), Wilma wandelt graag en doet aan yoga. Daarnaast zijn wij enthousiaste wildplukkers en werken graag in een moestuin.’

Waarom besloten jullie tot de aanschaf van Mhofu huis?
‘Wij bezochten Zuid-Afrika voor het eerst met onze zoon Bob in 1997. We reden vanuit Kaapstad naar Johannesburg via allerlei nationale parken naar de prachtige Panorama-route. De trip in en om het wereldberoemde Kruger Nationaal Park heeft ons niet meer losgelaten. De liefde voor de natuur, het land, de mensen en vooral de wilde dieren deed ons nadenken om ooit onze droom te laten uitkomen; een vakantiehuis bij het Kruger Park. In 2002 kwamen wij in contact met familie van Niekerk. Zij wonen sinds 1950 in Zuid-Afrika. Wij huurden hun vakantiehuis in Marloth Park voor twee weken. Een ongelofelijke ervaring; de wilde dieren lopen en eten in je eigen tuin. Giraf, zebra, wrattenzwijn, koedoe, impala, gnoe, bavianen en meer. Daarnaast ligt het Kruger Park in “de achtertuin” en woon je dichtbij Mozambique en Swaziland! Die combinatie maakt het een unieke plek. We besloten om een vakantiehuis te kopen in Marloth Park. In 2004 was het zover. Vakantiehuis Mhofu werd gekocht in 2003 en de definitieve overdracht was in 2004.’

Wat betekent Mhofu?
‘In 2004 ontmoetten wij gameranger Daniël Mabasa bij Hippo Pools in de Kruger Wildernis, zoals wij het nationale park liever noemen. Daniël toonde ons de rotstekeningen. Een ervan was een eland en Wilma vroeg hoe hij die naam in zijn moedertaal uitsprak. Hij sprak het uit als MHOFU en we hadden een naam voor ons huis. Inmiddels zijn we vergeten welke taal en we kunnen het Daniël niet meer vragen want hij is met pensioen.

De naam MHOFU drukt onze bewondering uit voor deze enorme en toch moeilijk te spotten antilope. Wanneer we in MHOFU zijn stappen we uit de drukte van de West-Europese “ratrace” en ervaren we hoe uniek het is om je zelf terug te trekken en onderdeel te zijn van de natuur.’

Waarom is Marloth Park zo’n bijzondere plek om te verblijven?
‘Wildlife loopt rondom je eigen huis en in het wildreservaat in Marloth Park. Waar je ook wandelt of rijdt zie je wilde dieren. Mens en dier leven respectvol met elkaar! Wild heeft en krijgt voorrang op de enige geasfalteerde openbare weg en op alle paden. Vakantiehuis Mhofu is maar 200 meter van de natuurlijke grens verwijderd, de Krokodilrivier die stroomt tussen het Kruger Nationaal Park en Marloth Park. Zittend op ons aan het dorp gedoneerde bankje aan de rivier kun je al het moois bekijken wat achter het hek voorbijkomt. De (roof)vogels vliegen om je heen. Te mooi om waar te zijn. Alle faciliteiten in het dorp zijn inmiddels aanwezig, dus feitelijk is alles te koop. Er zijn ook restaurants en zelfs een eigen medisch kliniek.’

Waar zullen jullie gasten zeker van genieten?
‘Het echte bosgevoel, leven in de natuur en met de letterlijk wilde dieren. Je kunt er niet omheen. Ons gezellige vakantiehuis biedt plaats aan max. 6 personen, met 2 slaapkamers met eigen toilet en badkamer en twee slaapplaatsen op de loft. Een heerlijk balkon, een grote veranda met toegang tot het Pumbad en een fijne boma waar je beschut lekker kunt braaien en genieten van de geluiden uit the bush en het Kruger Park. Daarnaast is het een grote pre dat er een waterzuiveringsinstallatie is waardoor je altijd schoon, gefilterd water kunt drinken. En GRATIS Wifi. Onze caretaker zorgt voor onze gasten alsof het haar eigen huis is! Ook hebben wij een professioneel team gamerangers die je ophaalt @Mhofu om een fantastische gamedrive/safari te maken in het Kruger Park. Een ervaring om nooit te vergeten!’

Vele liefhebbers van Zuid-Afrika volgen vakantiehuis Mhofu op Instagram, Facebook, LinkedIn en wij brengen 2x per jaar een nieuwsbrief uit zodat je toch jezelf even waant in de prachtige provincie Mpumalanga.
September 2021, Bron Oog voor Afrika

Vakantiehuis Mhofu in het VAKANTIEBOEK 2021 van Oog van Afrika


Citaat uit het 'OOG' Marloth Park "Het was nog altijd een grote wens om kennis te maken met Marloth Park waar ook een aantal Nederlandse huiseigenaren een vakantiehuis heeft. Waarom wilden we er naartoe? Omdat het park op slechts twintig auto minuten afstand van Crocodile Bridge en dus van Kruger National Park ligt. En omdat het wild hier vrij rondloopt en vaak tot (dicht)bij de huizen komt. Een feest dus. Via Badplaas, Barberton en Malalane bereikten we 'ons' huis voor de komende drie dagen, het gezellige self catering Vakantiehuis Mhofu van Wilma en Ivo Lauteslager. Een absolute aanrader, ook door de ongelooflijke goede en intense voorbereiding die wij, net als al hun gasten kregen. De voorpret maakt toch een onderdeel uit van de hele ervaring.Het huis wordt omringd door een grote tuin waardoor je je meteen in je eigen wildernis waant. Wij begrijpen waarom Marloth Park zo populair is: de drie dagen dat wij hier mochten logeren waren een groot avontuur en ultiem genieten, zowel in en om het huis als in Kruger National Park waar we nu het zuidelijk deel tot en met Skukuza uitgebreid konden verkennen".
Marjolein Westerterp (uitgever en hoofdredacteur) & Peter Boshuijzen (fotograaf)
September 2021

Oog voor Zuid-Afrika
Marjolein Westerterp (uitgever en hoofdredacteur MWMedia) & Peter Boshuijzen (fotograaf) van het magazine "Oog voor Afrika" komen naar vakantiehuis Mhofu! Marjolein schrijft: "Na vijf weken in zonnig Yzerfontein zijn we aan het inpakken. We gaan op de beloofde weg dwars door het land, op weg naar Kruger Nationaal Park. Ik realiseer me weer hoe leuk voorpret is en hoe erg dat iedereen die van reizen houdt dat al zo lang moet missen. We hebben drie locaties zeker.

Wat we nu al weten: we gaan drie nachten verblijven in Vakantiehuis Mhofu, helemaal in het zuiden van Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika. Daar zijn we in jaren niet geweest en in Marloth Park zelfs nog nooit. We zijn nu al nieuwsgierig, we gaan schrijven, fotograferen, filmen en podcasten. Een heel voorzichtig stapje in de goeie richting".

Januari 2021

Reisfoto van de Maand op WereldReiswijzer

De prachtige foto van Ivo Lauteslager is de Reisfoto van de Maand juni gekozen in het Reisforum: WereldReiswijzer.Juni 2016

Kaapstadmagazine
Vakantiehuis Mhofu is betrokken in de nieuwsbrief van Kaapstadmagazine.nl i.c.m. verhuren via Airbnb. Deze tekst werd meegestuurd in de nieuwsbrief.

Wij, Ivo en Wilma Lauteslager, verhuren sinds ons self-catering vakantiehuis Mhofu bij het Kruger Nationaal Park. Onze huurders (echtparen, families & kinderen) waarderen Mhofu met een 8,9 voor de prijs/kwaliteit op Zoover! Het vakantiehuis ligt op 200 meter van de rivier de Krokodil, de natuurlijke grens is tussen Marloth Park en het Kruger Park en op slechts 15 minuten van de entree van het Kruger Park.

Mhofu heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers en een living met open keuken.
Een prachtige tuin (2000m2) met alleen maar inheemse bomen en struiken waar de wilde dieren grazen! Mhofu is voorzien van airco en plafond-ventilatoren, kinderbedje, WIFI, boodschappendienst en niet te vergeten hebben we een prachtige deal met gekwalificeerde game-rangers die huurders ophalen en thuisbrengen voor een safari in het Kruger Park! Meer: Ivo en Wilma op Airbnb


Zuid-Afrika, Mpumalanga, Marloth Park, Zoover Awards 2015 award winner
 
4e jaar het Vakantiehuis Mhofu een Award gewonnen, trots op! En Vakantiehuis Mhofu is het meest beoordeeld in Zuid-Afrika van alle accommodatie's!
Wij danken onze huurders heel hartelijk!
April 2015

Zoover Award voor Mhofu

Dear Zoover Award Winner,

Mhofu***** has won a Zoover Award 2014. We would like to take this opportunity to congratulate you on this tremendous achievement.
Team Zoover
5 mei 2014

De Zoover Award voor Mhofu


SUPER TROTS
Mhofu*****
Op 18 apr 2013, om 17:49 heeft Zoover Awards het volgende geschreven:

Your accommodation is one of the best reviewed by visitors to our European websites and has won a Zoover Highly Recommended 2013. Congratulations!

For the fifth successive year Zoover Holiday Reviews is presenting the Zoover Award, Highly Recommended and Recommended according to our database results. The consumer decides, since it is the reviews on Zoover that determine which accommodations receive a Zoover Highly Recommended. The Highly Recommendeds are being given to the accommodations which have performed exceptionally well in their own country.

Best regards,
Stephan Bosman
CEO Zoover

Vakantiehuis Mhofu in Maandblad Zuid-Afrika


Samenwerking met Zuid-Afrikaanse magazine Mzanzi


Interview 't Groentje over Vakantiehuis Mhofu met Ivo & Wilma Lauteslager

Lees meer >> voor het hele artikel in pdf uit 't Groentje (Bunnik-Houten-Wijk bij Duurstede Nieuws) van 8 februari 2012.

Ivo & Wilma op de Vakantiebeurs Utrecht 2012
Wij (Ivo & Wilma Lauteslager) zijn uitgenodigd door Zoover om onze verhalen en ervaringen te vertellen op de Vakantiebeurs in Utrecht op 14 januari 2012. Tijden: 12:40 - 13:00 & 16:00 - 16:20; Een eigen vakantiehuis in de bush van Zuid-Afrika.
Vakantiebeurs: Zoover & Ivo en Wilma Lauteslager met hun vakantiehuis Mhofu.


Vakantiehuis Mhofu in het tijdschrift Plus in 2011.


Familie Lauteslager & Mhofu in het Algemeen Dagblad AD in 2009.


Bob Lauteslager & Mhofu in de Wijkse Courant in 2006.


1 bezoeker