Vakantiehuis bij Kruger Park Mhofu, het vakantiehuis De tuin van Mhofu

De tuin van Mhofu

De unieke tuin is wild, met prachtige Zuid-Afrikaanse (150 en 300 jaar oude) bomen en inheemse struiken en planten, waar dieren dol op zijn! Je vindt er onder andere Koorsboom, Hardekool, Knoppiesboom, Sekelbos, Marlothi Aloe, Kanniedoodnie, Appelblaar, Acacia, Impala lily, Kudu Lily, Plumbago, Wilde Vijg, Apenbroodboom.

De tuin is door onze vriendin Ronelle Kemp (ecologe in Zuid-Afrika) geinventariseerd en er zijn tags op onze bomen en struiken geplaatst. De tuin heeft een oppervlakte van 2000 m2 en omdat er geen afscheiding is lopen de dieren door en in de tuin. Op de veranda staat een prachtige grote houten tafel (2 mt breed) en even grote banken met rugleuning. Vanaf het balkon en de veranda heb je uitzicht op de waterhole en de verschillende voederplaatsen voor de dieren in de tuin.

In juni 2013 hebben we een recycled piknik-set via de Honorary Rangers aangeschaft, nu kan je ook in de boma lekker eten en genieten aan tafel.


De Boma is een afgeschermd, in de avond een verlicht, deel in de tuin met een groot terras. Braaien / barbequen doe je in de boma. Een traditie in Zuid-Afrika. Koop braaihout in de supermarkt of op straat en maak zlef je houtskool voor de Afrikaanse braai. Opslagruimte voor hout is aanwezig.Overal zijn er voederplaatsen voor dieren, ideaal voor het maken van foto's en video. Ons Pumbad is splashpool. Heerlijk verkoelend samen met een drankje de zebra's bekijken. Ook is er een buitendouche voor onze gasten.

Stel je voor; 's Avonds zit je te dineren op de veranda en de familie wrattenzwijn, de fruitvleermuis, de nagapie's, of bushbok struint door de tuin. Een safari in de avond vanaf je eigen veranda. Erg spannend. En in de ochtend een kudde zebra's voor de deur stoep / veranda aantreft of giraffes slapend op het pad. In droge tijden mag er beperkt bijgevoerd worden. In Mhofu is er een voederinstructie aanwezig.