Vakantiehuis bij Kruger Park Kruger Nationaal Park Noorden van Kruger Park Great Limpopo Transfrontier Park

Great Limpopo Transfrontier Park

Onlangs heeft het Kruger National Park haar meest noordelijk gelegen toegang tot het park de Pafuri-gate gemoderniseerd. Het park zal binnenkort onderdeel uit gaan maken van het Great Limpopo Transfrontier Park. Het Great Limpopo Transfrontier Park zal een aantal bestaande parken samenvoegen, waaronder Kruger National Park in Zuid-Afrika, Limpopo National Park in Mozambique en mogelijk in de toekomst het Gonarezhou National Park in Zimbabwe.

Na de opening van het Great Limpopo Transfrontier Park, kunnen toeristen drie landsgrenzen overschrijden binnen de grenzen van het park, en wel de grenzen van Zuid-Afrika, Mozambique en in de toekomst Zimbabwe.

De totale oppervlakte van het park zal ongeveer 35.000 kmē bedragen. Er is wel een 4-wheeldrive nodig om deze route te rijden. Het gebied zal worden beschermd en afgebakend om zo de biodiversiteit in stand te houden en dit zal de ecologie ten goede komen. Tevens zal dit project er toe bijdragen dat er meer toeristen naar dit gebied komen om de unieke ecologie te bewonderen. Hierdoor neemt de werkgelegenheid toe en zal de locale bevolking het belang van een gezonde ecologie gaan inzien.


 »